Egészségnap

 

Kincsünk az egészség

Mindenki sokáig szeretne élni, de a 40 év fölöttiek sokszor azt is hozzáteszik: csak akkor, ha egészséges, munkaképes, önellátásra képes leszek!

Magyarországon, hála a gyerekorvosi-védőnői-iskolaorvosi hálózatnak, a gyerekek, 20 év alatti fiatalok egészségi állapota elég jó. De utána, mikor már mindenkinek magának kellene törődnie az egészségével, katasztrofálisan romlik a helyzet. Ki gondolná, hogy a középkorú lakosság halálozási mutatói az afrikai országokéval vannak egy szinten? Pedig ez a szomorú igazság!

Ahhoz, hogy egészségesek maradjunk idősebb korunkban is, már fiatalon úgy kell élnünk, hogy megelőzzük a megelőzhető bajokat. Ez nem igényel sem különleges felszerelést, sem sok pénzt, csak odafigyelést. Hiszen napi fél óra sétát mindenki megengedhet magának, és ha NEM eszünk csipszet, NEM iszunk cukros üdítőt, alkoholt, NEM dohányzunk, az se kerül egy fillérbe sem. Ilyen kézenfekvő, apró dolgokból tevődik össze az egészséges élet, mégis, úgy látszik, sokan nem tudatosítják ezt magukban.

Ezért kell minél többször felhívni ilyesmikre a figyelmet, ez a célja a Vasasért Egyesület által elnyert Építő közösségek a családokért című TÁMOP-5.5.1.B-11/2-2011-0320 számú projektjének keretében 2013. április 20-án megrendezésre kerülő vasasi egészségnapnak is. A rendezvény reggel 9 órától 15 óráig tart a Berze Nagy János Kultúrházban.

Az első lépés a tudatos egészségvédelem érdekében, hogy tisztában legyünk a jelenlegi állapotunknak, ezért lesz ingyenes vérnyomás- vércukor- súly, testzsír mérés, testtömeg-index számítás, önkéntesen kitölthető kérdőívek. Ezekre a nap folyamán bármikor lehet jelentkezni. A helyes táplálkozásról, mozgásról, gyógytornáról, stresszhelyzetek kezeléséről az adott téma hiteles szakemberei fognak előadásokat tartani, filmet vetíteni. Közben lehet egészséges ételeket, házi magos kenyeret, mézet, sajtot kóstolni, sőt 5 fő szerencsés résztvevő 20 perc masszírozást is nyer!

A pontos programokról szórólapokon, plakátokon tájékozódhatnak hamarosan mindenkit szeretettel várunk!

Taar Ilona

Berényiné Simon Andrea

 

Letöltés pdf-ben

 

Részletes program !

 

Vélemény, hozzászólás?