EFOP-4.1.7-16-2017-00255 – „KULIPINTYÓ” (Lezárult pályázat)

Adatkezelési tájékoztató

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedvezményezett neve : Vasasért Egyesület
Szerződött támogatás összege : 19 962 053 Ft
Támogatás mértéke: 100%
Megvalósíátsi időszak 2018. 03. 01. – 2019. 08. 31.

Több mint 20 év után teljesen megújul a vasasi Berze N. J. Művelődési Ház. A Vasasért Egyesület által lassan kettő éve megtervezett, de csak ez év elején elnyert EFOP-4.1.7-16-2017-00255 – A közösségi művelődési intézmény – és szervezetrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztései c. felhívásra beadott „KULIPINTYÓ” – A Berze Nagy János közösségi tér fejlesztése c. nyertes pályázatunknak köszönhetően. A jelenlegi projektünk és a többi nyertes pályázatok egyébként sem tartalmaznak érdemben rezsidíjak finanszírozását biztosító elemeket, továbbá a programjaink is mind ingyenesek, így a megemelkedett költségeket, az amúgy is épphogy elégséges önkormányzati támogatásból kellene finanszírozni.

A nagy helyiség hétköznap délután 80%-os kihasználtsággal működik, míg a kis helyiségek a méretük miatt nem jól hasznosíthatók, így 10% körüli a kihasználtságuk. A jelenleg megvalósítás alatt lévő EFOP-1.3.5-16 projektünknek is van itt tevékenysége és igény van további tevékenységek áthozására ebbe a kultúrházba, de jelenlegi állapot szerint, csak a Somogyban (1,5 km-re lévő) üzemelő Kossuthban van szabad kapacitásunk a megvalósításhoz. További nyertes EFOP-3.3.2-16 pályázatunkból 5 db heti tevékenységnek lehet az átalakított Berze kultúrház a megvalósítási helyszíne, míg a másik nyertes EFOP-3.7.3-16 pályázatunkban szintén 5 tevékenységet terveztünk ide. A fenti tevékenységeken kívül szeretnénk további 5 új tevékenységet megvalósítani a Berzében.

A projekt fejlesztéseként létrejövő két új közösségi térbe új fűtési rendszer kerül bevezetésre, melyet egy kondenzációs kazán beszerelése (a mostani konvektorok helyett), és a hozzá tartozó fűtőtestek felszerelése old meg. Emellett a klubhelyiségekben a régi nyílászárók helyett újak lesznek beépítve, így tudjuk csökkenteni a rezsiköltségeket, amelyek a további fejlesztésekre adnak a későbbiekben lehetőséget, amellett, hogy az elavult és veszélyes konvektorok megszüntetésével és a mosdók fűtötté tételével a komfortérzet is javul.

A kombinált kazán lehetővé teszi, hogy a kiszolgálóhelyiségekben modern központi fűtés és mindenhol meleg víz is legyen. Az új terek kialakítását két kis helyiség összenyitásával érjük el, így a létrejövő nagyobb terem új burkolatot kap, és a helyiségben korábban nem éppen alkalmas módon elhelyezett klubok eszközei egy zárható beépített új szekrényrendszert kapnak, ezzel javítjuk a tér kihasználhatóságát. A szükséges eszközök és bútorok is mind elpakolhatóak lesznek (összecsukható asztalok, rakásozható székek, laptopok), így téve valóban multifunkcióssá a teret.

Projekt Záróbeszámoló megtekintése

 

Pályázataink