Sok Jó-hírünk Van „KoBeKo Közösségi Kulturkohó”

Sok Jó-hírünk Van „KoBeKo Közösségi Kulturkohó”

 

az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), Széchenyi 2020 által meghirdetett 1.3.5-16-2016-00389 számú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című projektünk keretében lezajló programok beszámolója és ajánlója.

• Tea-ház
A decemberi hónap nagyon mozgalmas volt. Voltunk kirándulni a Zsolnay Negyedben a” Labor-Interaktív Varázstér” ahol a gyerekek ki tudtak próbálni mindenféle érdekes játékot. Az Adventre készülve készítettünk nagyon szép koszorúkat. Adományként a gyerekek kaptak a” cipős doboz akció keretein belül” ajándékokat. Nagy öröm volt számukra, amit ez úton is köszönünk a felajánlóknak.
A Tea-Ház nevében Boldog Új Évet Kívánunk mindenkinek.
Klubvezető: Somogyi Klaudia
• Baba- Mama klub: Minden héten, csütörtökön 10:00 órakor a Berze Nagy János Művelődési házban.
Ringató január 19. 10.00
Mocorgó január 11. 10:40
Klubvezető: Csémi Hajnalka

• Berze Darts Klub
December hónapban is sokan ellátogattak a Berze Nagy János Művelődési Házba. Minden csatlakozót szívesen látunk és persze a hétköznapokban is a gyakorlásokra! Hétfő, Kedd, Szerda, 16 óra!
Következő verseny január 27. 16.00
Klubvezető: Hering Gyula

• Kattanj rá Nagyi! A találkozások folyamán főként gyakorlati tanácsadás folyik, odafigyelve a személyes problémákra, kérdésekre. Foglalkozások továbbra is csütörtökönként 17:30-19:00 óráig folynak, melyekre szívesen várunk minden további érdeklődőt a Kossuth Művelődési Házban.
Foglalkozásvezető: Tóbi Antal
• Történelem klub A decemberi előadáson nagy volt az érdeklődés, témánk Európa védőszentje: Szt. Benedek és a magyar bencések volt. December 14.-i előadás témája A konzervatív reformer: Gróf Zichy Nándor és a Kat. Néppárt. Helyszín: Kistamás Gyula Könyvtár, január 17. 17.30
Előadó: Czeininger Tamás

• Életmódváltó klub Folyamatosan bővül Életmódváltó klubunk. Továbbra is a téma a helyes táplálkozás, a tudatos vásárlás és a rendszeres sport bevezetése az életünkben. Újabb klubfoglalkozás január 17. 17.00. Kossuth Műv. Ház
Továbbra is lehetőség van egyéni állapotfelmérésre (előzetes időpont egyeztetéssel) és tanácsadásra. Érdeklődni lehet személyesen, e-mailben és telefonon is a Kossuth Művelődési házban: info@kobeko.hu +3630/183-5730 és megtalálsz a facebook-on is.
Foglalkozásvezető: Adrián Dorottya

• Kertész klub: Jó hangulatban telt a Berze Művelődési Házban megrendezett adventi készülődésünk. A résztvevők készíthettek adventi koszorút, ünnepi asztal és ajtódíszt is.
Szervező: Novák Gyöngyi

• Mestertár: A rossz idő ellenére sokan eljöttek és vettek részt a programon. Örömünkre egy új kitelepülő is csatlakozott a programhoz, aki finom kürtös kalácsaival várta az érdeklődőket. A gyerekek szép énekkel várták a Mikulást, aki mindenki számára egy kis ajándékcsomaggal érkezett.

• Házi sütemények versenye: A programon süteményt sütők száma 11 fő volt, akik finomabbnál finomabb süteményekkel kápráztatták el a zsűrizőket. Édes és sós kategóriában lehetett indulni, a korosztály nem volt meghatározva. A zsűri a közönség volt, akik lelkesen kóstolták végig a süteményeket. Az eredményhirdetéskor a részvevők közül senki ne távozott üres kézzel. A nyertes Gálos Andrásné Kati lett. Későbbi visszajelzések alapján várják a következő versenyt.
Szervező: Novák Gyöngyi

A fenti programokról várjuk az észrevételeket érdeklődőket a szokásos elérhetőségeinken; személyesen a Kossuth Művelődési Házban (Búzakalász u. 47.), telefonon a 72/337-838 illetve a +3630/183-5730 telefonszámokon és az info@kobeko.hu e-mail címen.

Friss Hírek