Pécs-Vasason átadták a megújult könyvtárpontot!

Pécs-Vasason átadták a megújult könyvtárpontot!

A Csorba Győző könyvtár a mai napon, október 5-én megnyitotta immáron harmadik könyvtárpontját, amely a Pécs településrészein folyó könyvtár-fejlesztési program része. A várossal együttműködő civil szervezet, a Vasasért Egyesület fog felelni a könyvtár fenntartásáért.

Friss és tiszta levegő, valamint szép idő kíséretében adták át Pécs-vasason a régi könyvtár felújított épületét, amely immáron a Pécsi Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Csorba Győző Könyvtár és a Vasasért Egyesület civil szervezete közös együttműködéséből létrejövő könyvtárpontként fog funkcionálni. Lokálisan a Vasasért Egyesület civil szervezete fogja fenntartani a könyvtárpontot, amely által sikeresen a civil szférát is sikerült belevonni a fejlesztési programba.

 

Az eseményen beszédet mondotta a város képviseletében, Dr. Őri László, Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere; a Vasasért Egyesület elnöke, Berényi Zoltán; valamint Miszler Tamás, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója. Az épület kivitelezésben hangsúlyos a modern elemek és a rusztikus, hagyományőrző népi motívumok kevert harmóniája, amely rendkívül barátságossá varázsolja a könyvtár hangulatát, amelyet még jobban erősít a könyvespolcok között található fatüzelésű kandalló.

A könyvtár a nevét egy egykori tanárról, lokálpatriótáról kapta, Kistamás Gyuláról. A Kistamás Gyula KönyvtárPont nagyjából 2000 példányos könyvállománnyal, DVD és hangoskönyv dokumentumokkal és több mint 10 féle folyóirattal várja látogatóit heti 20 órában.

 

Forrás: Pécsi Napilap

Friss Hírek