Sok Jó-hírünk Van „KoBeKo Közösségi Kulturkohó”

Sok Jó-hírünk Van „KoBeKo Közösségi Kulturkohó”

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), Széchenyi 2020 által meghirdetett 1.3.5-16-2016-00389 számú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című projektünk keretében lezajló programok beszámolója  és ajánlója.

 

 • Meselámpa

A csoport befejezte a Pöttyös Panni és Kockás Peti naplójának feldolgozását és folytatják a foglalkozást a Brumi iskolába megy című történettel.

Foglalkozásvezető: Lobodáné Somlai Erika

 

 • Teaház

A gyerekekkel ellátogattunk a Planetáriumba. A legszínesebb planetáriumi bemutatók egyikén vettünk részt.  A Digitárium segítségével egy pontos égboltképet kaptunk, melyet derült idő esetén a valóságban otthon is megfigyelhet. A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A műsor végig kalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. Tanulságos és érdekes volt az előadás a gyerekeknek nagyon tetszett. Az előadás kezdetéig az udvarban lévő játszótereken lehetett játszani is.

Klubvezető: Somogyi Klaudia

 

 • Berze Darts Klub Május hónapban lezajlott a darts verseny sorozatunk negyedik fordulója. Jó hír, hogy egyre többen jönnek, mint indulók, mint nézők. Első helyen Horváth Gábor „Scooter” végzett, gratulálunk ez úton is neki. Továbbra is edz minket Bozsok Attila, és készülünk a 2018-as évre. Június hónapban is lesz versenyünk, 17.-én 16 órai kezdéssel! Minden csatlakozót szívesen látunk és persze a hétköznapokban is a gyakorlásokra! Hétfő, Kedd, Szerda, 16 óra!

Klubvezető: Hering Gyula

 • Baba-Mama klub

Mocorgó: Június 1. 10.45 Berze Mh.

Ringató: Június 10. 15 óra Berek fesztivál keretében

Június 21. 10.15 Berze Mh.

Klubvezető: Tóthné Dobos Éva

 • Kattanj rá Nagyi! A találkozások folyamán főként gyakorlati tanácsadás folyik, odafigyelve a személyes problémákra, kérdésekre. Foglalkozások továbbra is csütörtökönként 17:30-19:00 óráig folynak, melyekre szívesen várunk minden további érdeklődőt a Kossuth Művelődési Házban.

Foglalkozásvezető: Tóbi Antal

 • Történelem klub

Az előző órán az Esterházy családról hallhattunk nagyon izgalmas és érdekes előadást. A következő foglalkozás téma Tianon lesz. Időpont: június 7. 18 óra, Egyesületi Székház

Előadó: Czeininger Tamás

 

 • Kertész klub

Az érdeklődőkkel ellátogattunk a Dísznövény kiállítás és vásárra, ahol megcsodálhattuk a rózsakiállítást, és vásároltunk sok gyönyörű növényt, sőt a zsákbamacska játékban még nyerni is lehetett értékes dísznövényeket.

A következő foglalkozás keretében ellátogatunk a PTE botanikus kertjébe, ahol szakmai vezetéssel nézhetjük meg a park növényvilágát. Jelentkezés: 30/9970-993

Kirándulás szervező: Tóthné Dobos Éva

 

 • Barkács klub

A harmadik foglalkozáson kerékpár karbantartási és kisebb javítási munkákat tanultak meg az érdeklődők. Felnőttek és gyerekek egyaránt elsajátították az alap tudni valókat, pl. hogyan kell defektet javítani, bowdent cserélni, láncot olajozni. A következő alkalommal virágágyás szegélyeket készítünk bambuszból június 21-én 15 órakor a Kossuthban.

Klubvezető: Gálos András

 

 • Fotószakkör

Mit rejt a fotós táskája, mi mire jó (hasznos kütyük gyűjteménye).

Klubvezető: Dékány Zsolt

 • Életmódváltó klub Folyamatosan bővül Életmódváltó klubunk. Továbbra is a téma a helyes táplálkozás, a tudatos vásárlás és a rendszeres sport bevezetése az életünkben. Június 3-án újabb klubfoglalkozás, megbeszélés a Kossuthban!

Már lehetőség van egyéni állapotfelmérésre (előzetes időpont egyeztetéssel) és tanácsadásra. Érdeklődni lehet személyesen, e-mailben és telefonon is a Kossuth Művelődési házban: info@kobeko.hu +3630/183-5730 és megtalálsz a facebook-on is!

Foglalkozásvezető: Adrián Dorottya

 • Túra

Májusi túránk Óbánya, Kisújbánya környékén haladt jó időben, napsütésben. A kirándulás felénél nagyon jól esett a Falánk Pisztrángban elfogyasztott sült pisztráng. A következő alkalommal Váralja fényei címmel egy vezetett esti túrán veszünk részt június 23-án. Bővebb felvilágosítás és jelentkezés a 30/9970-993-as telefonszámon.

Kirándulás szervező: Tóthné Dobos Éva

 

 

A fenti programokról várjuk az észrevételeket érdeklődőket a szokásos elérhetőségeinken; személyesen a Kossuth Művelődési Házban (Búzakalász u. 47.), telefonon a 72/337-838 illetve a +3630/183-5730 telefonszámokon és az info@kobeko.hu e-mail címen.

 

Friss Hírek