Sok Jó-hírünk Van „KoBeKo Közösségi Kulturkohó” – Május

Sok Jó-hírünk Van „KoBeKo Közösségi Kulturkohó” – Május

 

az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), Széchenyi 2020 által meghirdetett 1.3.5-16-2016-00389 számú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című projektünk keretében lezajló programok beszámolója és ajánlója.

• Meselámpa A Sürgő-forgó gyöngyvirág mesével hangolódtunk rá az Anyák napjára. Később Pöttyös Panni és Kockás Peti naplóját meséltük el, ami alapján bábokat készítettünk és elbáboztuk a történetet a többi óvodásnak.
Foglalkozásvezető: Lobodáné Somlai Erika
• Teaház A Tea-Házas gyerekekkel ellátogattunk a Zsolnay Negyedbe a” Nosztalgia Cukorka Látványmanufaktúrába” Kovács Gyula már 33 éve készít cukorkákat, amit a boltokban nem lehet kapni. Látványos és érdekes volt, A nagyon finom és különböző színű, formájú nyalókák és cukorkák elvarázsolták a gyerekeket. Nagyon örültek, hogy saját kezükkel készíthetik el a nyalókájukat. Alig bírták kivárni mikor kerülnek sorra, végül az ízletes édesség lett a jutalmuk. Már nagyon várják a következő kirándulást.
Klubvezető: Somogyi Klaudia

• Berze Darts Klub A darts versenyről májusi lapszámunkban számolunk be. A következő verseny ideje május 27.
Klubvezető: Hering Gyula
• Baba-Mama klub Mocorgó május 4. 10.45 Berze Mh.
Ringató május 10. és 22. 9 óra Berze Mh.
Klubvezető: Tóthné Dobos Éva
• Kattanj rá Nagyi! A találkozások folyamán főként gyakorlati tanácsadás folyik, odafigyelve a személyes problémákra, kérdésekre. Foglalkozások továbbra is csütörtökönként 17:30-19:00 óráig folynak, melyekre szívesen várunk minden további érdeklődőt a Kossuth Művelődési Házban.
foglalkozásvezető: Tóbi Antal
• Történelem klub A következő előadás címe: Isten-király-haza! Az Esterházy család, Május 17. 18 óra Egyesületi Székház /Bencze J. u. 6./
Előadó: Czeininger Tamás

• Kertész klub Áprilisi programunkban húsvéti dekorációkat készítettünk, és tojást festettünk különböző módszerekkel. Következő program: látogatás a Pécsi Dísznövény kiállítás és vásárra május 27.-én.
Kirándulás szervező: Tóthné Dobos Éva

• Barkács klub Az áprilisi program keretében kerti padok és asztalok készültek raklapból. A következő foglalkozáson kerékpár karbantartást és egyszerűbb javításokat tanulhatnak az érdeklődők május 24-én 17 órakor a Kossuth Művelődési Házban. Mindenki hozhatja a saját biciklijét karbantartásra.
Foglalkozásvezető: Musztács József

• Férfiak főzőklubja májusban a darts klub tagjai főztek közösen ismerőseikkel, barátaikkal. A következő főzés az Óbányai túra alkalmával lesz.
Foglalkozásvezető: Berényi Zoltán

• Fotószakkör áprilisi foglalkozásunkon szó esett az etikáról a fotózásban és elemeztük saját készítésű fotóinkat.
Május 26. 17.00: Mit rejt a fotós táskája, mi mire jó (hasznos kütyük gyűjteménye).
Foglalkozásvezető: Dékány Zsolt
• Életmódváltó klub Újabb tagokkal bővült Életmódváltó klubunk. Továbbra is a téma a helyes táplálkozás, a tudatos vásárlás és a rendszeres sport bevezetése az életünkben. Május 9-én újabb klubfoglalkozás, megbeszélés a Kossuthban!
Májustól lehetőség nyílik egyéni állapotfelmérésre (előzetes időpont egyeztetéssel) és tanácsadásra. Érdeklődni lehet személyesen, e-mailben és telefonon is a Kossuth Művelődési házban: info@kobeko.hu +3630/183-5730 és megtalálsz a facebook-on is!
Foglalkozásvezető: Adrián Dorottya
• Túra Az áprilisi túra a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt. Következő alkalom május 14. Kisújbánya-Óbánya-Kisújbánya, találkozó a Berze előtt 8 órakor, szervezett telekocsis utazás formájában. Érdeklődni részletekről az esemény előtti héten Sántavy Péternél 20/777-4235. Közös főzés a Férfi főzőklubbal Óbányán.
Túravezető: Sántavy Péter

A fenti programokról várjuk az észrevételeket érdeklődőket a szokásos elérhetőségeinken; személyesen a Kossuth Művelődési Házban (Búzakalász u. 47.), telefonon a 72/337-838 illetve a +3630/183-5730 telefonszámokon és az info@kobeko.hu e-mail címen.

Friss Hírek