KoBeKo hírek: Január

KoBeKo hírek: Január

KoBeKo Hírek

Közösségi Kert-ÉSZ
Decemberben a szobanövények ápolásával kapcsolatosan kaptunk jó tanácsokat és kevesek által termesztett, különleges zöldségekkel ismerkedtünk meg. 2016-ban is folytatjuk előadássorozatunkat. Kora tavasszal gyakorlatiasabb foglalkozások is lesznek. Terveink szerint metszési bemutatót tartunk. Egyik lelkes kertész társunk telkén fogjuk megtanulni a metszés fortélyait. Az időpontot még nem tudjuk, mivel időjárásfüggő. Interneten és plakáton fogjuk tájékoztatni az érdeklődőket.
A kerttervezés titkaiba is belekóstolunk egy kicsit, hogy virágoskertünk, udvarunk, telkünk szép, rendezett képet mutasson a kerítésen bekukkantóknak.

Ügyfélkapu tanácsadás
A 2015ös évben mutatott érdeklődésre való tekintettel, a számítógépes tanácsadás folytatódik. Csütörtökönként 17:30-tól várjuk felváltva a kezdő és haladó csoportokat. Jelenlegi témák: mobil adathordozók bemutatása, gyakorlati segítségnyújtás, alapvető segédprogramok bemutatása, Facebook, Youtube, Gmail használatának gyakorlati ismertetése, továbbá a Google fiók további funkcióinak prezentálása. Jövőbeli tervek között szerepel, haladóknak a skype, kezdőknek a Firefox hello gyakorlati illetve beállításához való segítségnyújtás, tanácsadás valamint a felhőalapú megoldások bemutatása.

Tea-Ház gyermek és ifjúsági klub
Tea- Házunk januárban is színes programokkal várja a játszani, tanulni, kézművesedni vágyó gyerekeket, fiatalokat. Különböző színes, kreatív foglalkozásokkal várunk titeket. A Tea- Házzal minden hónapban kirándulással készülünk a gyerekeknek, amit nagyon élveznek. A decemberi hónapban gyerekeinkkel meglátogattuk a Karácsonyi vásárt, ahol megnézhették a mindenki karácsonyfáját is. A hideg idő ellenére vidáman és élvezettel csodálták a hatalmas fát, és élvezték a sok érdekes kézműves alkotást. Emellett egy különleges évzáró „bulit” szerveztünk nekik, ahol több játékos feladatot oldottak meg, és kreatív ajándékokat készítettek családjuknak, illetve otthonra. A januári hónapban moziba megyünk a csoporttal, amit izgatottan várnak. A közösen kiválasztott filmet/mesét mindenki kíváncsian várja. Minden fiatalt, és játszani vágyó gyereket vár januárban is a Tea- Ház.
Időpont: kedd – péntek 16:00 – 19:00
Helyszín: Vasasért Egyesület Székháza (7691 Pécs-Vasas, Bencze J. u. 6.)

Berze Ifjúsági Programok
December hónapban sokan ellátogattak a Berze Nagy János Művelődési Házba. A karácsonyi darts verseny nagyon jól sikerült, remek hangulatot adott a játéknak a karácsony közelsége. Közel egy év távlatából nézve sokat fejlődtünk, mint programokban, mint eszközökben. Továbbra is várjuk az érdeklődőket sportolásra (darts,rex,csocsó, pingpong), hisz egy kis sport mindig kell!
Időpont: hétfő, kedd 15:00 – 19:00 (sport) és szerda 15:00 – 19:00 (ifjúsági klub)
Helyszín: Berze Művelődési Ház

Megelőzzük a bűnt!
Mindannyiunk élete – így, vagy úgy, – de folyamatosan a valamire való felkészülésről szól. Amikor átnéztem a „Piszkos 12” projekt eddig teljesített feladatait úgy gondolom, hogy megelégedettséggel tekinthetünk vissza az elmúlt időszakra. Legalábbis a mi szemszögünkből, de nem vagyok biztos benne, hogy a Tisztelt Olvasó (ahogy sajtó fórumokban írni szokták: „a lakosság”) is ugyanezt érzi.
Mert lehetett volna jobb, lehetett volna több!
Felhívásra biztos jó volt, mert talán sikerült felhívni a figyelmet arra, hogy „az ördög nem alszik”. Többek között tudatosítani igyekeztünk, hogy figyeljünk értékeinkre a tömegközlekedési eszközökön, a bevásárló központokban, bánjunk fokozott óvatossággal a házaló árusokkal, de még az adománygyűjtőkkel is.
Az „Androméda…” megelőzési program elemünkkel kapcsolatban örömmel jelentem, hogy – a somogyi polgárőrök után – a hirdi csapat is sikeresen vette a nagyon komoly akadályt, és az Országos Polgárőr Szövetség által előírt polgárőr alapismeretekből (mely a polgárőr tevékenység jogi szabályozását, a szolgálati tevékenység szabályait, a tevékenység büntető- és szabálysértési jogi szabályozását, továbbá bűnmegelőzési ismereteket és általános jogi ismereteket foglalt magába) sikeres vizsgát tettek. Bízom benne, hogy 2016. első hónapjaiban még új információkkal, új programokkal tudunk szolgálni.

Programjaink ingyenesen vehetők igénybe, többségük a Kossuth Művelődési Házban valósulnak meg. Ettől eltérő helyszíneket jelöltük. Bármilyen kérdés, javaslat, jelölés esetén kérjük, vegyék fel velünk a kapcsolatot:
Vasasért Egyesület, KoBeKo Művelődési Központ
7691 Pécs-Somogy, Búzakalász u. 47.
+36 72/337-838, info@kobeko.hu, www.kobeko.hu/p12

Jelen „Egy a piszkos 12-ből: Jó szerencsével építjük a közösséget!” c. NCTA-2014-10761-C sz. pályázat az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg. www.norvegcivilalap.hu

Archívum