Wass Albert felolvasó maraton

Irodalmi kalandtúrára hívjuk!

25 órás Kárpát-hazai maratoni felolvasás Wass Albert műveiből –

Időpont: február 15-e (péntek) 18 órától 16-a (szombat) 19 óráig

Helyszín: Pécs-Somogy, Kossuth Művelődési Ház

Idézzük meg együtt a csodálatos lelkű írónk hagyatékát!

Program: ünnepélyes megnyitó pénteken 18 órakor.

-folyamatos felolvasás a jelentkezők által választott, Wass Albert művekből

-filmvetítések,

-gondolatébresztő beszélgetések,

-más helyszínekkel való kapcsolatteremtés

-a gyerekeknek külön meseblokk szombaton 11 órától, az író páratlan szépségű meséiből,

-délután 3 órától pedig a Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület     irodalmi köre közel két órás összeállításban Wass Albert verseit kelti életre.

A háziasszonyok főzés, mosogatás közt is beugorhatnak egy–egy órára és a gyermekeiket is érdemes magukkal hozni. A férfiak a hazafiságról, közös dolgainkról kaphatnak gyönyörű gondolatokat az író műveiből.

                                   –Ünnepélyes zárás szombaton 19 órakor

Valódi kihívást jelent az éjszakai olvasólánc fenntartása, várjuk az e-féle kuriózumokra nyitott olvasókat és hallgatókat is.

Várjuk még felolvasók jelentkezését minden korosztályból az alábbi elérhetőségeken:

Kocsisné Nagy Margit:06/20/545-7133

Szőts Rózsa:06/30/603-6507

 „Vágy és öröm

Minden vágyadnak eleget tenni: ez az emberi élet legnagyobb művészete. Akinek sikerül, az boldog. Ehhez azonban fontos, hogy kevés vágyad legyen. A vágy az emberi lélek növényzete. Gyökere van, szára, és csúcsán időnként kivirágzik az öröm. Minden gyökérnek az a célja, hogy virágot hozzon. Azonban a jó kertész gondosan ügyel kertjének növényzetére. Csak olyan növényt enged meghonosulni benne, melynek virágai szépek és illatosak. Vagy melyek kellemes ízű gyümölcsöket teremnek. Dudvát, gyomot nem tűr meg maga körül. Olyan növények gyökerét sem ülteti el, melyek fejlődéséhez a kert fekvése és éghajlata nem alkalmas. Melyeknek kivirágzásához esélye nem lehet. Így tesz az okos és jó kertész.

Légy tehát okos és jó kertésze a lelkednek. Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz. Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz,és örvendj annak, ami ma van. Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen öröme. Neveld rá a szemedet, hogy meglássa azt.”

/Wass Albert /

Archívum