Jiu Jitsu klub

Rövid bemutatkozó:
Szolnokon tanultam 1976-ban Furkó Kálmántól. Láttam egy karate bemutatót, a Kilián György Repülő Műszaki Főiskolán, akkor határoztam el, hogy valami ilyesmit szeretnék én is csinálni. Veszprémbe kerültem, majd Pestre, és 1989-ben ismét Pécsre. Ez idő alatt Taekwondoból, Karatéból, Judóból többféle övfokozatot szereztem. 1992-ben kezdtem a Jiu-jitsut a Richard Moris vezette World Kobudo Federationban.

Itthoni és külföldi szemináriumokban olyan mesterektől tanulhattam, mint Richard Morris Fujinaga, Kevin Peel, Alen Sally, Jon Theryen, Vladó Schmidt, Yosihano Nambu, Takemasa Okuyama. 1997-ben alapítottam a Clubbot a K.K.E. intézetén belül. 2004-ben regisztrálták a Somogyi Clubot a Hachi-O-Kai World Global Karate Budo Federation világszervezetébe, amely a Japán Budo Akademia tagja.

2017-ben ünnepeljük a Somogyi Jiu-Jitsu húsz éves fennállását. Húsz év alatt közel 400-an próbálták ki a Jiu-Jitsut több kevesebb sikerrel. Heten érték el a fekete övet. A különböző honi és külföldi versenyekben rengeteg érmet szereztünk. 2003-ban egyik tanítványom Baranya Megye Kiváló sportoló díjat kapott, én pedig Baranya Megye Kiváló edzője címet. 2007-ben a Harci Művészet Szövetségétől év edzője díjat kaptam. Most novemberben és decemberben, külföldön nemzetközi önvédelmi versenyen gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztályban tíz aranyérmet szereztünk. Kancho Takemasa Okuyamától megkaptam a hatodik Dant. Nagyon jó kis közösséget sikerült felépítenünk a gyerekekkel és a felnőttekkel együtt. Az edzéseken kívül is hasznos és családias programokat szervezünk. Ha egy jó csapatba szeretnél tartozni, edzeni, tenni az egészségedért és a közösségért, szívesen látunk 5–100 éves korig.
Azt valljuk, hogy nem az a jó harcos, aki másokat legyőz, hanem aki tiszteli embertársait, az őt körülvevő világot, gyámolítja az elesetteket és naponta saját magát legyőzve, világos és tiszta válaszokat ad az élet kihívásaira, és aszerint is cselekszik, hogy ő is kivívja viselkedésével és tetteivel környezete tiszteletét, ez az igazi harcos erénye.

Ezt a szemléletet próbáljuk a tanítványokba oltani, több-kevesebb sikerrel.
Természetesen a mai világban egy agresszió esetén az önvédelmi technikák kerülnek előtérbe.

Klubvezető: Peti János
Időpontok:
Hétfő: 16:30-19:45
Csütörtök: 16:30-19:45
Péntek: 16:30-19:45

Helyszín: Kossuth Lajos Művelődési Ház