Újra lendületben a Baba-mama klub!

Újra lendületben a Baba-mama klub!

Október óta újra összegyűlnek hetente csütörtök délelőttönként a Berze Művelődési Házban a település fiatal anyukái kicsi gyerekeikkel, egy kis kötetlen beszélgetésre. Ezek az összejövetelek mostanában egy kicsit színesednek, változatosabbak lesznek. Igény mutatkozott arra, hogy a szokásos beszélgetéseken kívül legyen olyan foglalkozás, amelyben a gyerekek valamilyen fejlesztésben részesülhetnek játékos formában. Erre megoldás a Mackó Mocorgó elnevezésű zenés, játékos program. A gyerekeknek 4 hónapos kortól 3 évesig ajánlott, játékos, komplex értelmi és mozgásfejlesztés és közösségbe szoktatás. Legközelebbi ilyen alkalom május 25-én lesz, melyre még lehet jelentkezni a facebook baba-mama csoportjában, vagy a következő telefonszámon: 30/9970-993. A belépőjegy ára 1200 családonként.

Májusban szenzomotoros szűrést tartanak egy országjáró körút keretében a „Jutalom vagyok” projekt munkatársai. A szenzomotoros szűrés lényege, hogy a mozgásvizsgáló szakember egy kamerán keresztül figyeli a gyermekek mozgását, akik ezáltal teljesen kötetlenül mozoghatnak idegen ember feszélyező jelenléte nélkül. Így a gyerek mozgásából állapítják meg a szakvéleményt, amely után további vizsgálatok is szükségesek lehetnek. A vizsgálat célja az eltérő fejlődésű gyerekek felderítése és korrekciójának segítése.  A vizsgálat ingyenes. Bejelentkezés: 30/9970-993

Az I. Országos baba-mama klubtalálkozó fotópályázatán egyik fotónk nyert. Kaptunk két vándorzászlót – egy rózsaszínt és kéket – amelynek az a lényege, hogy ahol baba születik, oda kitűzik a lobogót.  Régen hagyomány volt, hogy kisbabás otthonokat a környéken lakók néhány hétig segítették a szülés után, a zászló célja ezt a szokást is újjáéleszteni. Aki szeretne élni ezzel a lehetőséggel, hívja a fent említett telefonszámot vagy jelezze a védőnőnek.

 

Sok problémát jelent gyereknek és szülőnek egyaránt, ha egy gyerek valamely sajátosságát későn fedezik fel. Ilyenkor sok munka lehet helyre tenni azt, ami egy korai felfedezés után esetleg néhány hónap aktív mozgásfejlesztésével korrigálható lett volna. Az ilyen sajátosság korai szenzomotoros szűréssel időben felfedezhető.

Sok problémát jelent gyereknek és szülőnek egyaránt, ha egy gyerek valamely sajátosságát későn fedezik fel. Ilyenkor sok munka lehet helyre tenni azt, ami egy korai felfedezés után esetleg néhány hónap aktív mozgásfejlesztésével korrigálható lett volna.

Archívum