KoBeKo hírek (Február)

KoBeKo hírek (Február)

Kalendárka program előzetes

Ízelítő településeink klubkínálatairól és közelgő rendezvényeiről

 

 

 

“FutaPécs” Sport Egyesület

  • Minden kedden 18 órakor közös futás a Szivárvány Gyermekháztól
  • Minden vasárnap 9 órakor közös futás az új Tüskésréti futópályán
  • Január 31. 10 óra Yours Truly Nemzetközi Futás Tüskésréti futópálya
  • Február 28. 10 óra Télűző futás Tüskésréti futópálya
  • Március 20. 10 óra Dunafutás a busók földjén, Mohács

Napüdvözlet Egyesület

  • Hétfő, csütörtök, péntek 17,30-19,15: Jógafoglalkozások
  • Szerdánként 18,00-20,00: Hagyományőrző néptánc (minden korosztálynak)
  • Keddenként 19,15-20,15: Közös ima, meditáció a békéért
  • Kéthetente szombat-vasárnap: Népi gyógyító képzés
  • Február 26. 18 óra Vass Albert felolvasás

Vasasért Egyesület

  • Február 20. 15 óra Mestertár nap Berze Művelődési Ház

 

  • Május 14. Pünkösdi bál
  • Kedd – péntek 16:00 – 19:00  Tea-Ház gyermek és ifjúsági klub
  • Berze Ifjúsági Programok: hétfő, kedd 15:00 – 19:00 (sport)

szerda 15:00 – 19:00 (ifjúsági klub)

 

 

Vasasi óvoda

  • Február 13. 21 óra Télűző bál Kultúrotthon „D” u. 1.

 

 

Csillag Mazsorett Egyesület

  • Március 11. 21 óra Nőnapi bál Kultúrotthon „D” u. 1.

 

 

 

Vasasi Általános Iskola

  • Február 19. 16 óra Farsang
  • Március 11. 10 óra Március 15-ei megemlékezés

 

Bővebb információ és további elérhetőségek: www.kobeko.hu/p12

Egyúttal kérjük azon programszolgáltatókat, akik szívesen jelenítik meg programjaikat, jelezzék felénk és mi alhonlapunkon folyamatosan frissítjük a kínálatokat. Következő megjelenés az augusztusi újságban.

 

 

 

 

Mester-tár nap és Télűzés

Immár 3. alkalommal rendezzük meg a helyi mesterek ünnepségét, ahol a kitelepülők bemutatkozásán és kézműves vásáron túl, idén a télűzés kap szerepet.

Kocsonyával, rétessel és forró itallal várunk mindenkit.

17:00-kor Kiszebábu égetés

Részletekért figyelje a településeken kihelyezett plakátokat és internetes felületeinket.

Időpont: 2016. február 20, szombat 14:00 – 18:00

Helyszín: Berze Művelődési Ház

 

Közösségi Kert-ÉSZ

Mint arról előző számunkban már hírt adtunk az idei évet a metszési ismeretek alapjainak megszerzésével kezdjük. Mivel ez a tevékenység erősen időjárásfüggő, pontos dátumot később adunk meg. Kérjük, részvételi szándékát jelezze a következő elérhetőségek valamelyikén: 72/337-838, vagy kobeko.muvhaz@gmail.com

Előadó: Görgye László

Március 9-én a balkonnövények tartásával és ápolásával fogunk foglalkozni. Mivel díszítsük ablakainkat, erkélyünket, teraszunkat, hogy tavasztól őszig folyamatosan gyönyörködhessünk benne.

Előadó: Czakó Anita, kertész

Ügyfélkapu tanácsadásaink keretében magánszemélyek számára igyekszünk minden problémára (pl. közszolgáltatás, költséghatékonyság, munkaügyi, jogi, pénzügyi, biztosítási, életvezetési, háztartási, stb.) megoldást találni.

A számítógépes tanácsadás folytatódik, csütörtökönként 17:30-tól várjuk felváltva a kezdő és haladó csoportokat. Jelenlegi témák: fájlkezelés (másolás, törlés, áthelyezés), szövegszerkesztés (Jegyzettömb, Word), különböző adattárolók bemutatása (SD kártya, pendrive) és kezelése, vírusvédelem, Facebook, Youtube, Gmail bemutatása valamint a videó beszélgetések különböző programokkal való, használatának gyakorlati ismertetése.

 

Civil-kapu tanácsadás

Fenti tanácsadás „nagytestvére”, melyet civil szervezetek, közösségek vezetői számára biztosítunk. Témakörök: pályázat, pénzügy, marketing, önkéntes, jog. Egyéni, illetve csoportos formában is.

 

Tea-Ház gyermek és ifjúsági klub

Színes programokkal, minden hónapban kirándulásokkal, és havonta szülinapozással készülünk. A januári hónapban a Tea- Házban Kézművesedtünk, többek közt pingvineket, farsangi lufikat, és Monogramos kockákat is készítettünk. A januári kirándulásunk az Uránia moziba vezetett, ahol az „Alvin és a Mókusok” című mesefilmet néztük meg. A gyerekek nagyon élvezték a mozizást, a filmet és az utazást is. Februárban a mohácsi Busójárásra megyünk a gyerekekkel. Továbbra is várunk szeretettel minden Játszani, kirándulni és szülinapozni vágyó gyereket a Tea- Házba.

Időpont: kedd – péntek 16:00 – 19:00

Új helyszín: Vasasért Egyesület Székháza (7691 Pécs-Vasas, Bencze J. u. 6.)

 

Berze Ifjúsági Programok

A hó végén sokan eljöttek a már rendszeressé vált darts versenyre, és gyakorlásra is járnak rendszeresen. A rex és csocsó asztalt is használjuk jócskán, a közeljövőben ilyen fajta versenyekre is lehet számítani. A hideg téli napokon is várjuk a sportolni vágyó ifjúságot, hisz egy kis sport mindig kell!

Időpont: hétfő, kedd 15:00 – 19:00 (sport) és szerda 15:00 – 19:00 (ifjúsági klub)

Helyszín: Berze Művelődési Ház

 

 

Megelőzzük a bűnt!

Január hónapot az adminisztráció hónapjának is lehetne nevezni legalábbis az „Androméda…” projektelemünkben, de a „Valami nem tetszik? Mondd el!”-ben is. Ennek nem igazán örülök, hiszen az eredeti elképzelések arról szóltak, hogy nyílt és szakmai napokat szervezünk a helyi fiatalok, iskolások és lakosok számára bűnmegelőzés témában a polgárőr szervezetek bevonásával, illetve maguk a polgárőrök is szervezeteik hatékonyabbá tételén dolgoznak.

Félreértés ne essék: ezek a tervek, – ahogy mondani szokták „időarányosan megvalósultak”, de néha indokolatlanul – és érthetetlenül – hosszú szünetekkel. A január hónap éppen olyan megfelelő egy-egy program megvalósítására mind bármely más hónap, ha van rá igény, ha vannak támpontok, amire támaszkodva tovább tudunk lépni. Ezek a támpontok, pedig a lakosság igényei, az emberek odafigyelése magára a településükre, végső soron az életükre.

Nos, éppen ez az aktivitás hiányzik,- hónapról hónapra erre kérek mindenkit az SHV hasábjain, minden Olvasót, hogy jelentkezzen, jelezzen, lépjünk együtt tovább.

Lassan vége a projektnek, március vége nagyon hamar itt van, és akkor egy utolsó köszönő cikkben el fogok búcsúzni mindenkitől, na de addig! Kérem, használjuk ki közösen az időt, várom még Somogy, Hird, de különösen Vasas lakosságának, polgárőreinek jelzését, jelentkezését.

Azt hiszem, zárhatom mostani jelentkezésemet is az első híradásom mélyen igaz mottójával, hogy „Ha segítő kézre van szükséged, nyúlj a karod végére.” – mert az öngondoskodást helyettünk nem végzi el senki. (dr. Fűtő Mihály)

 

 

Programjaink ingyenesen vehetők igénybe, többségük a Kossuth Művelődési Házban valósulnak meg. Ettől eltérő helyszíneket jelöltük. Bármilyen kérdés, javaslat, jelölés esetén kérjük, vegyék fel velünk a kapcsolatot:

Vasasért Egyesület, KoBeKo Művelődési Központ

7691 Pécs-Somogy, Búzakalász u. 47.

+36 72/337-838, info@kobeko.hu, www.kobeko.hu/p12

 

Jelen „Egy a piszkos 12-ből: Jó szerencsével építjük a közösséget!” c. NCTA-2014-10761-C sz. pályázat az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával valósul meg. www.norvegcivilalap.hu

Archívum