Sok Jó-hírünk Van  „KoBeKo Közösségi Kulturkohó”

Sok Jó-hírünk Van „KoBeKo Közösségi Kulturkohó”

 

az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), Széchenyi 2020 által meghirdetett 1.3.5-16-2016-00389 számú, Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című projektünk keretében lezajló programok beszámolója  és ajánlója.

 

  • Teaház A júliusi hónapban a gyerekekkel ellátogattunk Kóta László lovardájába.

A gyerekek megtanulhatták a lóápolást, a lovagláshoz szükséges felszereléseket megismerhették. Sok szalmabála volt a tanyán, így jó időtöltésnek bizonyult azokon ugrálni és ráülni. Lehetett kutyákat simogatni, disznókat nézegetni is. Traktort közelebbről megnézni is ki lehetett próbálni. Nagyon sok szép élménnyel lettek újra gazdagabbak a Tea- Házas gyerekek.

Klubvezető: Somogyi Klaudia

 

  • Berze Darts Klub Július hónapban megrendezésre került a vasasi amatőr páros darts verseny, ami mindig jó hangulatban zajlik, hisz párok játszanak egymásért és egymás ellen is. A versenyen Keszei Róbert és Manner Roland párosa bizonyult a legjobbnak, ez úton is gratulálunk nekik. Továbbra is edz minket Bozsok Attila! Következő amatőr versenyünk Augusztus 12. D-be D-ki egyéni verseny! Minden csatlakozót szívesen látunk és persze a hétköznapokban is a gyakorlásokra! Hétfő, Kedd, Szerda, 16 óra!

Klubvezető: Hering Gyula

  • Baba-Mama klub A Ringató foglalkozások folytatódnak, nagy örömünkre mindig jönnek új érdeklődők. Továbbra is várjuk az anyukákat és a babákat egy kis közös éneklésre.

Klubvezető: Tóthné Dobos Éva

  • Kattanj rá Nagyi! A találkozások folyamán főként gyakorlati tanácsadás folyik, odafigyelve a személyes problémákra, kérdésekre. Foglalkozások továbbra is csütörtökönként 17:30-19:00 óráig folynak, melyekre szívesen várunk minden további érdeklődőt a Kossuth Művelődési Házban.

Foglalkozásvezető: Tóbi Antal

  • Történelem klub A júliusi szünet után augusztusban természetesen Szent István lesz a téma. augusztus 23. 18 óra. A Kiss Tamás Gyula Könyvtár felújítása miatt helyszín a Kossuth Könyvtár lesz.

Előadó: Czeininger Tamás

 

  • Fotószakkör

Haladó fotószakkörünk mellé szeretnénk indítani egy kezdő szakkört szeptemberben. Várjuk azok jelentkezését, akik kedvet éreznek a fotózáshoz, de egyedül nem boldogulnak. Kedv csinálónak íme néhány fotó, amit a tagok készítettek.

Foglalkozásvezető: Dékány Zsolt

  • Barkács klub A múlt havi foglalkozás keretében a gyerekek készítettek többféle buborékfújót. Augusztus 10-én hirdetőtáblákat fogunk készíteni.

Foglalkozás szervező: Hering Gyula

 

  • Életmódváltó klub Folyamatosan bővül Életmódváltó klubunk. Továbbra is a téma a helyes táplálkozás, a tudatos vásárlás és a rendszeres sport bevezetése az életünkben. Augusztus 8-án újabb klubfoglalkozás, megbeszélés a Kossuthban!

Továbbra is lehetőség van egyéni állapotfelmérésre (előzetes időpont egyeztetéssel) és tanácsadásra. Érdeklődni lehet személyesen, e-mailben és telefonon is a Kossuth Művelődési házban: info@kobeko.hu +3630/183-5730 és megtalálsz a facebook-on is!

Foglalkozásvezető: Adrián Dorottya

  • Túra Júliusi túránkkal a kisebbeknek kedveztünk, a helyi erdőt barangolták be a gyerekek. Augusztusi túránk kicsit rendhagyó lesz. Az ébredő erdőt fogjuk meglátogatni hajnalban. „A Kelet-Mecsek erdői az ébredő napfelkelte idején” elnevezésű túrára várjuk az érdeklődőket. Találkozó a Zobákpusztai buszmegállóban augusztus 19-én reggel 5 óra 10 perckor.

Túraszervező: Tóthné Dobos Éva

 

  • Szent István kupa augusztus 19 Kispályás Labdarugó Bajnokság idén is, mint már sok éve. Pernecker utcai focipálya

 

  • KoBeko délután kertmozi augusztus 18. 21.00 /filmválasztás később a facebookon/ Kossuth udvar

A fenti programokról várjuk az észrevételeket érdeklődőket a szokásos elérhetőségeinken; személyesen a Kossuth Művelődési Házban (Búzakalász u. 47.), telefonon a 72/337-838 illetve a +3630/183-5730 telefonszámokon és az info@kobeko.hu e-mail címen.

Friss Hírek